De bouwsector - mythen en misvattingen

De bouwsector is al tientallen jaren het onderwerp van moppen, mythen en geruchten, terwijl sommige grappen grappig zijn, hebben de misvattingen hebben de industrie echt geschaad. Een verkeerd idee krijgen over de bouwsector heeft ertoe geleid dat tal van getalenteerde, creatieve mensen hebben gekozen om in andere sectoren te werken, waardoor de bouw een tekort aan goede werknemers heeft. Dit tekort begint nu echt te bijten en daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk gemotiveerde, getalenteerde mensen constructie kiezen als een carrière; we hebben immers altijd bouwers nodig.

Hier zijn de vier mythen over de bouw neergelegd:

1.      De constructie is alleen voor mensen die geen andere banen kunnen krijgen

Dit is een grote mythe en eerlijk gezegd is het beledigend. Het idee dat mensen in de bouw gaan omdat ze niets anders kunnen doen. De meeste bouwvakkers hebben voor dit veld gekozen omdat ze weten dat het goed betaalt (met royale overuren), vakanties aanbiedt en het beste van alles is, live!

2.      Er is geen ruimte voor vooruitgang of promotie in de bouw

Een andere populaire mythe is dat een baan in de bouw een doodlopende weg is - er is geen manier om vooruit te komen of om iets te bereiken. Dit is niet het geval. Veel bouwvakkers vinden hun ideale niveau en zijn blij daar te blijven. Het belangrijke woord daar is dat ze gelukkig zijn! Iedereen die vooruit wil komen of een promotie wil krijgen, zal het gemakkelijk vinden, vooral als ze werken voor iemand als de Lagan Construction Group, die veel belang hecht aan onderwijs en training. Verbeteropties zijn training voor leidinggevende functies of alleen opvallen, met de vaardigheden en kennis die door de jaren heen zijn opgedaan.

3.      De meeste bouwvakkers zijn slecht opgeleid

Het idee dat bouwvakkers laag opgeleid zijn, is oneerlijk - en zeker niet waar. Sommige bouwvakkers hadden bijvoorbeeld niet van poëzie op school kunnen genieten, maar ze hebben het goed gedaan op het gebied van wiskunde, natuurkunde en technisch ontwerp. Zelfs als een paar mensen het op school niet zo goed deden, moesten ze wel leren op de baan om in de industrie te blijven; ze kunnen de dag vrijgeven of naar een technische school gaan om vooruitgang te boeken. Dit zijn verschillende vaardigheden, maar het zijn vaardigheden - en ook waardevolle.

4.      Werken in de bouw is vies en vaak gevaarlijk

Nou, er valt niet te ontkennen dat er hier een beetje vuil is, zowel daar als zaagsel, gipsstof en zelfs vogelpoep! Deze dingen zijn echter niet het einde van de dag. Schadelijker is het idee dat bouwen gevaarlijk is en dag na dag ter plaatse woont. Dit is alleen het geval als bedrijven niet op de hoogte zijn van de gezondheids- en veiligheidswetgeving. Natuurlijk dragen sommige banen meer risico dan andere, maar als de regels worden gevolgd, worden deze risico's tot een minimum beperkt. Elk bedrijf dat ten koste van alles geen veiligheid nodig heeft - de wetgeving is tientallen jaren, zo niet eeuwen, of zwaarbevochten ervaringen ontwikkeld.