Allstar Solutions

Industriële schilderwerken

Tanks, pijpleidingen en staalconstructies of gebouwen en infrastructuur? Wij deinzen voor geen enkele uitdaging terug. Ons personeel beschikt over de nodige vakkundigheid om elke opdracht, groot en klein, tot een goed einde te brengen.

Ondernemingen rekenen op onze werkmannen en we zijn een vaste waarde in de Belgische schilderwereld. Door onze doorgedreven expertise zitten we niet stil. Ons team schoolt zich regelmatig bij zodat we altijd op de hoogte blijven van de nieuwste schildertechnieken.
We beschikken zelf over een grote databank met beschikbare werkkrachten. Heeft u dus nood aan personeel omdat uw bedrijf groeit of wenst u meer flexibiliteit wegens een opeenstapeling van projecten? Wij luisteren graag naar uw wensen en werken de beste oplossing voor u uit.

Onze schilders zijn ervaren in verschillende sectoren, waardoor ze iedere opdracht tot een goed einde brengen. Zit uw onderneming in de petrochemie, voeding of maritieme sector? Geen enkel probleem. Dankzij de professionaliteit en het vakmanschap van onze schilders wordt ieder project snel en foutloos afgewerkt en is geen opdracht te zwaar.

Hoe werken wij dan?

Elke nieuwe opdracht is speciaal voor ons. Door eerst ter plaatse te komen, horen we graag hoe wij u mogen en kunnen helpen. Zo hebben we een duidelijk beeld over het nieuw project en maken we ter plekke een technische analyse en werken we een gratis offerte uit.

Bij de voorbereidingen werken we eerst met sponsstralen, koudstraal en korrelstraal. Zo zorgen we ervoor dat iedere oppervlakte de perfecte coating heeft vooraleer we er met verf over gaan. We hechten enorm veel belang aan de afwerking.

Bovendien ligt onze grootste focus op timing en veiligheid. We zorgen er altijd voor dat het werkgebied veilig is voor de schilders, derden en uzelf. Verder is het op tijd afwerken van de opdracht is ook prioritair voor ons. Daarom geven we regelmatig updates aan de opdrachtgever zodat hij een zicht heeft over de stand van zaken.

Airless spuitwerk

Door airless te spuiten krijgt u snel strakke, egale wanden zonder al te veel kracht en verf te verspillen. Er wordt een verflaag gelijkmatig aangebracht op het oppervlak met zeer hoge druk, zodat er een uiterst strak en glad resultaat wordt bekomen.  

Allstar geeft de voorkeur aan spuitwerk in plaats van te schilderen met rollen of borstels. Een van de redenen hiervoor is dat we door airless te werken veel sneller klaar zijn. Verder is de methode van airless verfspuiten niet alleen zeer praktisch voor het verven van grote platte oppervlaktes, maar ook voor meer gestructureerde ondergronden of zelfs voor het verven van sierpleisters.
Het is dus een enorm gebruiksvriendelijke methode waarbij we een zeer egaal eindresultaat behalen zonder oneffenheden.

Manueel & machinaal spuitwerk

Afhankelijk van de opdracht, de situatie en uw voorkeur werken we manueel of machinaal. Beide manieren hebben hun voor- en nadelen. Machinaal spuitwerk is sneller en voordeliger, in tegenstelling tot manueel spuitwerk. Manueel werken geeft wel de mogelijk om preciezer met delicatere oppervlaktes te werken aangezien hoekjes en complexe vormen zo gemakkelijker te bestrijken zijn.
Dankzij machinaal spuitwerk worden grotere oppervlaktes op kortere termijn gelijkmatig beschilderd. Het is dus telkens een wik-en-weegkwestie opdat elke verfopdracht zo efficiënt mogelijk afgehandeld wordt.

Gezien we beide technieken beheersen, zijn we voorbereid op elke situatie en kunnen we meestal onmiddellijk starten. Zowel bij de voorbereidende analyse als na het voltooien van de schilderwerken kan u erop vertrouwen dat onze vakmannen de werken met het juiste materiaal en de correcte technieken hebben afgehandeld.

Straalwerken

Bij Allstar zit u aan het juiste adres voor grote industriële straalwerken. Of u nu op zoek bent naar koud-, spons-, nat- of korrel/zandstraal, bij ons zit u sowieso goed. We beschikken over de ideale expertise om ook van straalwerkopdrachten een succes te maken.

Last van roest, lak of andere oneffenheden? Dankzij zandstralen krijgen we dit van zowel metalen als niet-metalen af. Toch geen fan van het stof dat veroorzaakt wordt door zandstralen? Dan kunnen we het aanpakken met een alternatieve methode zoals de sponsstraal, wat in de voedingssector bijvoorbeeld enorm populair is. In plaats van het overtollige grit te verpulveren, nemen de sponsjes het op en zo krijgt u minder stofvorming.


Tot slot is er de techniek met natstraal, waarbij ook minder stof gevormd wordt. Met deze techniek is de straling niet zo hard en worden de oneffenheden eerder weggewerkt door de stroming van het water dan door de straling zelf. Deze techniek is vooral geschikt voor het verwijderen van verf- en roestschilfers, het ontvetten en schoonmaken van gipsvormen.

Metalliseren

Zijn er verschillende stalen oppervlaktes die u wilt beschermen tegen roest of corrosie? Dan zullen wij het staal metalliseren. Metalliseren is het proces van het aanbrengen van een zinklaag op stalen oppervlaktes om deze te beschermen tegen roest. Doordat we deze corrosiebestendige laag aanbrengen met een vlamspuit, zet deze zich snel en eenvoudig vast waardoor het staal voor een lange periode buiten kan staan zonder enige vorm van corrosie op te lopen.
Het oppervlak ziet er glad en gesofisticeerd uit, wat een grote esthetische meerwaarde met zich meebrengt. Verder zal het oppervlak meer glanzen en een hogere krasvastheid krijgen. De voordelen van zowel staal als zink komen hier volledig tot uiting.